Update 17:00 uur

Aan alles komt een einde en zo ook deze brouwdag. De Karmeliet Kloon is klaar om te vergisten.

Tot de volgende keer!

Update 15:15 uur

De IPA is afgekoeld en is klaar om te vergisten. Over een paar weken tot een maand zullen we het resultaat te weten komen (hierover tegen die tijd meer!). De Karmeliet Kloon staat ondertussen ook lekker te pruttelen en de eerste hop is toegevoegd. Lekker weekendje zo om twee bieren tegelijkertijd te brouwen.

Update 14:45 uur

De IPA is klaar met koken en is momenteel aan het afkoelen tot 20-25 graden voor de vergisting. De Karmeliet Kloon is bijna aan de kook zodat de hop kan worden toegevoegd.

Update 13:45 uur

IPA is aan de kook. Hop is toegevoegd. Karmeliet Kloon bijna klaar met overhevelen en zal daarna ook aan de kook gebracht worden.

Filmpje koken hop

Update 12:45 uur

IPA aan de kook brengen, Karmeliet Kloon overhevelen en een keuze maken welke hop we gaan gebruiken.

Update 12:00 uur

Overhevelen van de IPA.

Update 11:45 uur

Het graan voor de Karmeliet Kloon is geschroot (ongeveer 12,5 kilo) en zit ondertussen in de pan voor de eerste stap van het maischen. De IPA zit in zijn laatste stap en gaat daarna gefiltert worden en aan de kook gebracht worden.

Update 10:45 uur

Het graan voor de IPA is geschroot en zit ondertussen in de pan voor de eerste stap van het maischen. Nu de Karmeliet kloon voorbereiden.

Filmpje 1

Filmpje 2

Filmpje 3

——————-

 

Yes, het is weer zover. 21 mei gaan we weer brouwen. Deze keer staan er echter 2 bieren gepland om gebrouwen te worden. We gaan namelijk een Karmeliet kloon en een session IPA. Gedurende de brouwdag zullen we weer een verslag maken.

 

Het graan is vandaag ook nog mooi op tijd binnen gekomen :-). Zo hebben we weer een lekkere voorraad voor zondag en de brouwmomenten erna.

15 april hebben we een Weizen gebrouwen. Na bijna drie weken gisten en een week op temperatuur in de fles is hieronder het resultaat te zien… een mooi fris biertje met een lekker balans van zoet/zuur. De hoeveelheid koolzuur geeft een lekkere prikkeling op de tong. Laat de zomer nu maar komen!

Update:

We hebben weer ruim 4 kratten gevuld met de weizen. Eind SG is uitgekomen op 1010 en de smaak is perfect. De smaak is een combinatie van zoete sinaasappel, een licht zuurtje en een lekkere prikkel op de tong. Een echt zomers biertje. Wat dat betreft….laat de zomer maar komen 😉

 

 

 

 

Morgen 5 mei is het weer tijd om te bottelen. We gaan dan het weizen bier van 15 april bottelen. Vat staat in ieder geval alvast klaar :-).