Vandaag, 19 november 2017, is het weer zover! BRUwery is om 10:00 uur begonnen met het brouwen van een Kerstbier (Dubbelbock) voor 2018.

Recept:

Na het schoonmaken van alle apparatuur zijn we begonnen met het schroten van het mout:


Storten van het mout:


Update 12:15 uur

Het maischen is klaar en het wort wordt nu overgeheveld naar een andere pan. In deze pan zal de wort dan aan de kook gebracht worden om zo aan de laatste stap te beginnen.

Update 13:15 uur

Tijdens het opwarmen van de wort hebben we de tijd gebruikt om even pauze te houden en wat de eten.

De wort kookt nu bijna en dan kan de hop worden toegevoegd om een uur mee te koken.

Update 14:35 uur

Het koken is bijna klaar. Voor de laatste 10 minuten is er nog wat extra hop toegevoegd. Ook is er wat zoethout toegevoegd voor de aroma.

Ondertussen is ook de koeler schoongemaakt.

En geplaatst:

Update 14:50 uur

Het koelen is begonnen:

Update 15:30 uur

Koken is klaar. Bier wordt overgeheveld in het gistvat. Zodra al het bier in het gistvat zit zal de gist worden toevoegd en kan het geheel 2-3 weken vergisten. HIerna zal het bier klaar zijn om gebotteld te worden.

Update 15:50 uur

We zijn klaar! Het bier staat te vergisten. Tot de volgende keer!

19 november is het weer zover. Er wordt weer een bier gebrouwen en deze keer zijn we helemaal in de kerstgedachte……. We gaan namelijk  een kerstbier voor kerst 2018 brouwen.

Het recept zal een categorie D bier worden, kleur 51 EBC en bitterheid 36 IBU.

Volgende week volgt meer van de brouwdag zelf.